Annabelle van de Laar ( Zoetermeer,1984) is Theatermaker, kunsteducatief ontwerpster, zangeres en dans en theaterdocent

Annabelle volgende tijdens de Havo aan het Erasmus College haar vooropleiding bij Lucia Marthas. Ze studeerde Musical Theater aan de Fontys Hoge School voor de Kunsten in Tilburg en studeerde in juni 2019 af aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam als Docerend Theatermaker. 

Annabelle is als dans, zang en theaterdocente al 12 jaar verbonden aan het ’s Gravendreef College in Den Haag.
Ze liep stage bij Saturday Night Fever in het Beatrix Theater in Utrecht. 
Als performer was zij te zien in diverse shows van het Toussaint Theater en NME Producties. Zij was als zangeres betrokken bij diverse evenementen van Wentink Events en Joop van de Ende in opdracht van het NME: o.a. World Press Gala, Week van het sieraad, Musicals in Ahoy en het 100-jarig bestaan van het Circustheater.

Zij gaf diverse dans en theaterworkshops en lessen op o.a. het ISW College (’s-Gravenzande), de Johan de Witt Scholengroep (Den Haag), het Erasmus College (Zoetermeer), de Roncalli Mavo (Rotterdam) en het CKC te Zoetermeer. Annabelle was daarnaast ook 10 jaar  verbonden als musical en theater docente bij Studio Dadanza In Waddinxveen

Momenteel treedt ze nog regelmatig op met verschillende bands en pianisten en maakt ze met ongetrainde spelers maatschappelijke multidisciplinaire theatervoorstellingen waarin ze zoekt naar de on-vertelde/ onzichtbare verhalen. Gezamenlijkheid en verbinding zijn de speerpunten binnen haar werk. Ontmoeting en herkenning met theater als taal.

Annabelle won in 2019 met haar educatief Ontwerp “Time for losers” Over falen en imperfectie, de LKCA-prijs “De kunst van het ontwerpen.

Voor haar afstudeervoorstelling aan de Academie voor Theater en Dans  is Annabelle vanuit haar persoonlijke fascinatie naar verslaving een voorstelling gaan maken waarin ze zocht naar verbinding. Een voorstelling waarin haar spelers ( haar bron)  haar fascinatie voor muziek, beweging en spel samen moest komen. In mei 2019 ging deze multidisciplinaire locatie voorstelling Alleen voor vandaag in Première.

De voorstelling gaat over de stigmatisering rondom verslaving. Vier spelers zonder verslavingsverleden en Drie verslaafden-in-herstel, beter bekend als fellows, ontmoeten elkaar op de speelvloer. Een voorstelling waarin we een kijkje nemen in het hart van de verslaafden, de verslaving, het gevecht met de stigma’s, het herstel en het leven met de dag.

Alleen voor vandaag werd een voorstelling die meer betekende dan ze van te voren had kunnen bedenken.
Het is een voorstelling waarin een maatschappelijk ‘heet hangijzer’ invoelbaar is en het publiek zich kan verbinden 
Waar kunst  ingezet wordt om verbeelding tot stand te brengen, zodat  het publiek eigen gedachten kan vormen en waardoor schoonheid wordt gekoppeld aan een zwaar onderwerp.  De voorstelling zorgt door het diverse publiek voor verbinding.
Voor de één herkenning en voor de ander een ontmoeting.


In maart 2020 ging de voorstelling Alleen voor vandaag dankzij een crowdfunding via VoordeKunst in reprise, en ook na deze reprise heeft Annabelle de ambitie om de voorstelling door het land te laten gaan

Haar makers-droom is om multizintuigenlijke voorstellingen te maken die voor mensen met een visuele of auditieve beperking en mensen zonder beperking communiceert. Waar in het artistieke proces keuzes worden gemaakt om meerdere doelgroepen met theater als taal te kunnen bedienen

“ De poging om inclusief te zijn levert nieuwe kansen en inzichten op”